Lidia Bernabei

SPECIALITEITEN

  • Gespecialiseerd in het helpen voorkomen van hart- en vaatziekten

  • Voedingscoach

  • Gewichtsconsulent

Ik ben Lidia Bernabei. In 1970 kwam ik in Rome ter wereld en een paar jaar na mijn studie verhuisde ik naar Nederland. Ik ben getrouwd met een Italiaanse cardioloog, die werkzaam is in een Amsterdams ziekenhuis, en moeder van twee kinderen. Ik ben diëtist en ik heb een pre-master in Gezondheidspsychologie. Daarnaast organiseer ik al ruim tien jaar interculturele evenementen en vakanties met als doel mensen intensief te coachen bij het zich eigen maken van een gezonde voedings- en leefstijl.

Mijn missie is je je eigen motivatie te laten vinden om gezond en lekker te blijven eten en leven.
Een gezonde leefstijl komt vanzelf als je je prettig en in balans voelt!

Dat geldt zeker ook tijdens de overgang. Als ervaringsdeskundige heb ik de afgelopen jaren zelf kunnen ontdekken hoeveel winst valt te halen met het diagnosticeren en behandelen van overgangsklachten. Voordat een specialist de verschillende symptomen die ik had in verband bracht met hormonale schommelingen, was ik heel wat jaren verder en had ik vele medische onderzoeken ondergaan. Duidelijkheid over mijn status gaven deze onderzoeken niet, maar ze brachten wel hoge zorgkosten met zich mee. Mijn klachten waren onder andere extreme vermoeidheid, slapeloosheid, maagklachten, somberheid, problemen met mijn gewrichten en hartkloppingen. Ik had hierover vaak discussies met mijn man, die me als cardioloog veel kon vertellen over het vrouwenhart. Toen ik uiteindelijk gediagnosticeerd werd als postmenopauzale vrouw, vielen alle puzzelstukken op z’n plek. Ik was toen net klaar met de pre-master Gezondheidspsychologie en schreef een artikel over vroege preventie van hart- en vaatziekten en voeding. Tijdens mijn literatuuronderzoek was ik verrast door de hoeveelheid publicaties over het vrouwenhart, de menopauze en de kracht van het mediterrane dieet. Mijn mediterrane achtergrond en mijn eigen ervaring als postmenopauzale vrouw vormden de aanleiding tot mijn specialisatie binnen de diëtetiek.

Met mijn kennis over en passie voor voeding en mijn inzicht in de psychologie van de mens, en veel tijd en aandacht voor de individu, weet ik mijn cliënten tijdens het diëtistenconsult te begeleiden en motiveren om op weg te gaan richting gezondheid.

Ik onderscheid me van andere diëtisten door mijn interculturele achtergrond en 15y+ ervaring met mensen en voeding uit alle landen. Daarnaast heb ik een groot empathisch vermogen dat me helpt om een vertrouwensband met mijn cliënten op te bouwen al vanaf het eerst consult.

Beschikbaarheid

dinsdag 9:00 – 15:00
woensdag 16:30 – 21:00
vrijdag 9:00 – 15:00
Maak een afspraak