Tarieven

Tarieven voor consulten:

De tarieven variëren afhankelijk van uw zorgverzekeraar en bedragen gemiddeld:

  • € 112.38 voor het eerste lange consult (dit omvat 75 minuten direct contact en 15 minuten dieetadvisering waarbij u niet aanwezig bent)
  • € 93.65 voor het eerste consult (dit omvat 60 minuten direct contact en 15 minuten dieetadvisering waarbij u niet aanwezig bent)
  • € 56.19 voor lange vervolgconsulten (45 minuten)
  • € 37.46 voor vervolgconsulten (30 minuten)
  • € 18.73 voor telefonisch of e-mail contact (15 minuten)
  • € 20.47 toeslag voor huisbezoeken

Vergoedingen

Vergoedingen vanuit de basisverzekering:

Dit jaar is er een vergoeding van 3 uur beschikbaar via de basisverzekering voor diëtisten, wat overeenkomt met een eerste consult en ongeveer 3 vervolgconsulten.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze vergoeding ten laste gaat van uw eigen risico. Het is raadzaam om eerst bij uw verzekeraar na te gaan hoeveel eigen risico u nog heeft.

Let op dat het eigen risico niet van toepassing is op kinderen onder de 18 jaar.

Bovendien hanteren sommige zorgverzekeraars als voorwaarde dat u een doorverwijzing heeft van uw huisarts of een andere zorgaanbieder om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Het is daarom altijd aan te raden om dit vooraf te controleren bij uw zorgverzekeraar.

U kunt hier meer gedetailleerde informatie vinden over de vergoeding van dieetadvies vanuit de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekeringen:

Indien u een aanvullende verzekering heeft, bestaat de kans dat u recht heeft op extra vergoedingen. Raadpleeg dit overzicht om te zien of dit voor uw situatie geldt. Desondanks is het aan te raden om dit altijd te verifiëren bij uw zorgverzekeraar.

Gecontracteerde zorg

Bij bijna alle zorgverzekeraars hebben we een contract afgesloten, wat betekent dat facturatie rechtstreeks naar hen wordt verzonden. U kunt hier een overzicht vinden van alle zorgverzekeraars waarmee we momenteel een contract hebben.

Aftrekbare dieetkosten en belasting

Er zijn bepaalde dieet gerelateerde kosten die u kunt opnemen als aftrekposten bij uw belastingaangifte. Voor een actueel overzicht van deze mogelijkheden kunt u de officiële website van de belastingdienst raadplegen. Klik hier om naar de website te gaan

Annuleren

Annuleren van een Geplande Afspraak

Indien u niet in staat bent om uw afspraak na te komen, kunt u deze kosteloos annuleren tot 48 uur voor de afspraak. Echter, bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak worden de volgende kosten in rekening gebracht, welke niet worden vergoed door uw zorgverzekering:

50% van de geplande consulttijd en kosten.

Bij een ‘no-show’ tijdens een gepland consult en/of contactmoment worden 100% van de kosten in rekening gebracht, welke niet worden vergoed door uw zorgverzekering.

Maak een afspraak

Via onderstaand contactformulier kunt u direct een afspraak maken.

Of bel:  +31(0)612727970

    Ik heb een vraagIk wil een afspraak makenOverige